Welkom

Bij Kennisgroep Speciaal

voorzitterschap naar Mytylschool Roosendaal

Per begin 2023 is het voorzitterschap van de Kennisgroep Speciaal, met de daarmee ook de administratieve ondersteuning, overgegaan naar de Mytylschool Roosendaal. Op dit moment wordt er gewerkt aan het updaten van de website. Voor vragen, suggesties of overleg blijven...

Lees meer

Joske stopt als kennismoderator

Onze kennismoderator Joske van Daal heeft een andere baan geaccepteerd in een ander werkveld. Daarom zal zij per 1 april stoppen als kennismoderator voor ons netwerk. We bedanken Joske voor haar inzet en zullen haar missen! Gelukkig hebben we Petra Koerts bereid...

Lees meer

Twee leden gaan ons verlaten

Helaas hebben de leden De Kleine Prins en Stichting Speciaal Onderwijsvoorzieningen Eindhoven besloten om dit kennisnetwerk per 1 januari 2021 te verlaten. Ondanks dat we elkaar niet meer op regelmatige basis zullen zien, kunnen we elkaar natuurlijk altijd consulteren!

Lees meer

Kennismaking: executieve functies

“Ik vergeet vaak om mijn hand op te steken in de klas en roep dan snel het antwoord. Ook worden andere kinderen wel eens boos op mij als ik ze aanraak. Dat snap ik niet en ik word dan ook boos op hen.” Dat vertelt Jasper, in de kenniskaart executieve functies. Grofweg gezegd zijn dat de processen in je hersenen die nodig zijn om activiteiten te plannen en te sturen. Waar herken je dit aan? Wat is de invloed op de schoolvaardigheden? En hoe kun je daar het beste mee omgaan in de klas? Lees het in de kenniskaart executieve functies.

Kennisgroep Speciaal

Kennisgroep Speciaal is een actief netwerk van acht organisaties met scholen in het (voortgezet) speciaal onderwijs. We bundelen de krachten voor onze leerlingen. In een snel veranderende maatschappij en wereld van passend onderwijs delen we kennis en expertise, ondersteunen we elkaar en reguliere scholen  om goed onderwijs mogelijk te maken. Daarmee creëren we ruimte voor innovatie, het verzinnen van nieuwe en concrete oplossingen en het aanjagen van beleidsmatige dialoog. Wij zijn een gesprekspartner voor iedereen die onze droom deelt: alle leerlingen deel laten nemen aan onze maatschappij.

Aanmelding nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van mooie, praktische voorbeelden, kenniskaarten of nieuwe deskundigen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief.